pühapäev, 10. august 2008

Nagu paljudele teist lubatud sai, panen ka seekord oma tegemisi ja toimetusi jõudumööda kirja, et huvilised end asjaga kursis hoida saaksid. Hetkel olen Taani Kuningriigi territooriumil, saarel nimega Fyn, Ollerupi alevikus, mille lähimaks suuremaks linnaks on Svendborg.
Tulin siia täna hommikul (9.08.2008) esmalt lennukiga, edasi juba rongi ja bussidega. Reisikaaslaseks oli Maarja, ilus blond hiidlaneJ. Reis läks viperusteta ja vastu võeti meid koolis soojalt. Mis me siin täpsemalt tegema hakkame, ei kujuta me veel ise ka hästi ette, aga mõlemad teame, et see peab olema LÕBUS!!!

Täna on küll väga sisutihe päev olnud. Lisaks 4 söögikorrale, tegime tervele koolikompleksile tuuri peale. Tegu on 1920 aastal Niels Bukh´i poolt asutatud võimlemiskooliga, mis nüüdseks on oma õpetamisvaldkonna laiendanud mitmekülgselt spordile. Kooli motoks on „Learn for Life, not for the School”! Koolis on tehtud uuendusi, kuid peamaja on säilitatud suhteliselt muutumatul kujul. Meie ühikatoad on leebelt öeldes päevi näinud. WC/ vannituba tuleb otsida koridori pealt ja see ühika olukord võttis mind päris siiralt tunnistades esmapilgul tummaks. Õnneks harjub inimene kõigega ja küllap sean end siinsesse pessa ka ilusti sisse. Kompleks on ise tohutu ja vaadata/kogeda meeletult. Täna näiteks mängisime juba saabunud internatsionaalidega (see on minu õpigrupp) rannavõrkku, seejärel lõbustasime end välibasseinis, kust ma sain batuudilt vette hüpata ja kindlasti tahan nii 5 kui ka 7 m hüppeplatvormidelt seda proovida. 10 ja 11m platvormid tunduvad esialgu liiga hirmuäratavad. Õhtu sisustasime aga juba batuudisaalis, mis on tõeline iludus. Oskajate abiga sain selgeks istestpöördhüpped ja minisalto. Lahedaks kombeks on see, et kui keegi uue elemendi omandab, siis läheb ta seinal oleva kella juurde ja annab sellega teistele oma saavutusest märku, mis võetakse vastu sooja aplausiga. Seega sain ma täna korra ühe aplausi osaliseks. Batuudinduses olen ma tõeline algaja, aga õpihimu on meeletu:)
Aga nüüd hüüab mind uneriik. Homme on ju päris esimene koolipäev!
Pikad paid!!!

Kommentaare ei ole: