pühapäev, 25. märts 2007

Minust saab spordihoolik, Helsingis kohe kindlasti! Päike säras täna taevas nii kõrgel ja soojalt, et patt oleks olnud sellisel päeval toas konutada. Õue ma end seadsingi ja avastasin veel oma kodukanti, suund üle metroorööbaste. Super, mis ma leidsin!

Kaks kõrgelt mäge, mis talvel arvatavasti on vallutatud kelgutajate, suusatajale ja lauatajate poolt. Mäe otsas tervisemonumet, millel neli külge ja igal neist erinev lause, ehk siis näiteks. „Armasta oma südant!” Mina armastan teda!!! Mägede kõrval skatepark ja rulluisurajad, eemal koertepark, miniglofi- ja korvpalliväljak. Kõik need vaba-aja atrakstioonid on siin väga hoolega läbi mõeldud. Kui meil Eestis tuleb spordirajatisi tikutulega otsida, siis siin on igas linnaosas vähemalt üks totaalne spordikompleks, mis on just mõeldud tervisesportlastele ja lihtinimestele. Lisaks kõigile neile rajatistele on siin veel asfalteeritud ratta ja rulluiusteed, killustikuga kaetud jooksu ja kepikõnnitamise teed. Kogu see teedevõrgustik on suurtest teedest eraldatud ja möödub igapäevaselt vajalikest kohtadest. Nii lahe-- ja inimesed teevad siin tõesti sporti!!! Aga eks võimalusi ole ka, sest kui ma Kivikko poolt lugema hakkan, siis tuleb järjest: täismõõtmetes jalgpalliväljak, mis talvel on täismõõtmeis hoki- ja uisuväljak, skatepark, tennise-ja võrguväljak, laste mänguväljakud, kus atraksioone kiikhobustest karussellideni ja edasi juba ülal loetletud atraktsioonid. Sellel alal on Eestil küll veel oi kui pikk tee areneda. Kui meil hoovis korvirõngad üles pannakse, siis lõhutakse need suht järgmisel nädala, siin seda ei ole. Inimesed ei passi pühapäeval nelja seina vahel, vaid liiguvad looduses, kõnnivad kasvõi teokiirusel (vanad inimesed rulaatoriga), aga nad LIIGUVAD!!! Igaüks omal moel, oma tempos... Peale oma treeningut haarasin raamatu ja läksin seda hoovi lugema, et samal ajal päikse käes mõnuleda... MMMM!!!

Katerinale saabus poiss-sõber Dimitris täna Kreekast külla. Kõik Kreeka meestenimed pidavat lõppema s-tähega:) Dimitris on 26 aastane, tõmmu 192 cm pikkune mees, pisut halli juba juustes ja mereroheliste silmadega. Pisut tagasihoidlik ja uje, aga kauni naeratusega. Sõime kõik koos Eftichia vamistatud õhtusööki, keel läks alla ahjukartuleid ja kana pugides. Me ei suutnud Eftit ära kiita:) Katerina ja Dimitris sõid üksteist silmadega ka. Iga puudutuse peale läks neil nägu särama ja nüüd nad end oma tuppa lukustasidki. Oh seda armastust!!! Dimitris jääb terveks nädalaks, Kateriina õnneks!!! Kingituseks tõi Dimitris Kateriinale kaua ihaldatud Miki Hiire sussid ja väga seksikad roosipunased stringid, ning Kateriina ema oli saatnud veel suure karbitäie kodus valmistatud pirukaid ja kooki. Pirukad olid küll oivalised!!! Nii, et täna oli meie korter naeru ja naeratusi täis, ootusärevus oli õhus. Varem sai kokku lepitud, et Dimitrise närvide säästmiseks ei ole Kateriina ühelgi peol käinud ja ta ei tunne siin absoluutselt ühtegi poissi peale Jarkko ja Georgeose. Armukadedus... Kuna Dimitris eriti inglise keelt ei räägi, siis ma ei pea vist kartma ka, et ta mulle ülekuulamist korraldab;)
Ilm on tõesti kevadine ja soe. Mulle meeldib!!!

PAID!
K

Kommentaare ei ole: